Danske Bryggerier
Et Bryggeri er en virksomhed der har som formål at brygge øl. Disse findes også i Denmark i mange forskellige udformninger og størrelser. Jeg har derfor valgt at læne mig op af Det fri øls definition på en opdeling i forhold til produktionsmængden.
Max kapacitet pr. bryg | Årlig produktion | |
Nano Bryggeri | < 500 litter | < 30.000 litter |
Mikro Bryggeri | 500 - 4000 liter | 30.000 - 1.5 millioner liter |
Regions Bryggeri | 4000 - 15.000 liter | 1.5 - 10 millioner liter |
Det fri øls definition kan så yderligere suppleres med yderligere to typer bryggerier | ||
Fantom eller Nomade bryggerier | Disse ejer ikke deres eget produktions udstyr, men lejer sig ind hos allerede eksisterende bryggerier. | |
Værtshusbryggerier | Værtshuse eller restauranter der producere deres eget øl og hvor salget hovedsageligt eller udelukkende foregår på stedet. |