Danske Bryggerier

Et Bryggeri er en virksomhed der har som formål at brygge øl. Disse findes også i Denmark i mange forskellige udformninger og størrelser. Jeg har derfor valgt at læne mig op af Det fri øls definition på en opdeling i forhold til produktionsmængden.

Max kapacitet pr. bryg

Årlig produktion

Nano Bryggeri

< 500 litter

< 30.000 litter

Mikro Bryggeri

500 - 4000 liter

30.000 - 1.5 millioner liter

Regions Bryggeri

4000 - 15.000 liter

1.5 - 10 millioner liter

Det fri øls definition kan så yderligere suppleres med yderligere to typer bryggerier

Fantom eller Nomade bryggerier

Disse ejer ikke deres eget produktions udstyr, men lejer sig ind hos allerede eksisterende bryggerier.

Værtshusbryggerier

Værtshuse eller restauranter der producere deres eget øl og hvor salget hovedsageligt eller udelukkende foregår på stedet.

I Danmark er der mere end 200 bryggerier nedenfor kan man se hvordan de fordeler sig i de fem regioner  

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang